VITALITEITBOOSTER PROGRAMMA

Meer rendement met een vitale werkcultuur

 

Krijg je de hoge werkdruk maar niet in de hand?

Heb je moeite medewerkers te boeien en te binden?

Heb je al jaren een hoog verzuim?

Blijf je maar meten en kom je geen meter verder?

 

Veel organisaties worstelen met bovenstaande onderwerpen wat veel kost, zowel in geld als in welzijn. Wat een gezonde lifestyle is voor onszelf, is een gezonde werkcultuur voor organisaties. We weten dat een vitale werkcultuur goed is voor het werkplezier en de gezondheid van mensen met als resultaat een hogere productiviteit en aantrekkelijkheid van je organisatie. Maar werken aan een vitale werkcultuur vraagt zoveel meer dan het aanbieden van een gezonde lunch, een mindfulness cursus of een abonnement op de sportschool. Het gaat om de onderliggende cultuur, om het gedrag in organisaties dat wel of juist niet bijdraagt aan een vitale omgeving.

 

Al spelen in jouw organisatie maar een paar van deze aspecten, dan loont het de moeite kennis te maken met onze VitaliteitsBooster: de 60 days Workout. Als onderdeel van ons cultuurprogramma willen we je graag helpen naar een goed resultaat, waarbij je met meer focus, veerkracht en vitaliteit behaalt. Ook krijgt je klanttevredenheid een boost: ze komen terug en gaan je aanbevelen!

 

De VitaliteitsBooster 60 days Workout is bedoeld voor voor leidinggevenden, directieleden en HR-professionals, die met meer werkplezier en veerkracht meer rendement in hun organisatie willen bereiken.

Er worden regelmatig functioneringsgesprekken gevoerd, maar medewerkers nemen hierin onvoldoende eigen verantwoordelijkheid voor het verbeteren van het dagelijks functioneren

“Een maximaal rendement voor je organisatie en je mensen

60 DAYS WORKOUT en ENERGY CHECK

Tijdens de 60 DAYS WORKOUT werk je gezamenlijk, stap voor stap aan een positieve en vitale werkcultuur. Na 60 dagen zijn jullie in staat positief gedrag en veerkracht vast te houden en daardoor meer rendement te bereiken/

De ENERGY CHECK maakt gebruik van het evidence-based JD-R model (Job Demands-Resources) en toont aan hoe, door te werken aan de vitaliteit van de persoon, het team en de organisatie, een vitale werkcultuur kan worden bereikt. Hierin worden zowel de sociale, fysieke, mentale/emotionele als organisatorische aspecten meegenomen.

* We hebben gemiddeld 60 dagen nodig om een nieuwe gewoonte of routine aan te leren. Net als in de sportschool kun je na 60 dagen, als je goed je best doet, een mooi resultaat bereiken.