Sabine den Hartog

Loopbaan

Sabine den Hartog is haar loopbaan gestart als Arbeids- & Organisatie deskundige bij KLM Arbo Services. Afgestudeerd in de functieleer psychologie, volgde zij in de eerste jaren van haar loopbaan de postdoctorale opleiding tot Arbeids- en Organisatiedeskundige die zij cum laude afrondde.

 

Via een aantal jaren bij Accenture is ze gaan werken voor ABN Amro. Bij al die functies hield ze zich bezig met de menselijke kant van (grootschalige) projecten, zoals IT implementaties, het begeleiden van reorganisaties, het realiseren van strategische verandertrajecten en leiderschapsontwikkeling.

Bij ABN Amro heeft Sabine zich in 2008 bezig gehouden met de cultuurintegratie van ABN Amro bank met Fortis. Ze heeft gewerkt aan het corporate project voor het ontwerp van nieuwe values en leiderschapsprogramma’s, en was daarnaast verantwoordelijk voor de cultuurintegratie van de Retail banken in Nederland.

 

In 1 januari 2009 is zij haar eigen bedrijf gestart om te doen waar haar hart het meeste ligt: begeleiden van organisaties of afdelingen door een verandering, met de focus op menselijk gedrag, samenwerken, leiderschap, cultuur en groepsdynamica. Sinds 2010 is Sabine aangesloten bij On-Lime en sinds 2014 is zij daar mede eigenaar.

 

Sabine voegt haar natuurlijke wijsheid en gevoel voor sociale interactie samen met veel kennis en ervaring in het bedrijfsleven. Zij kan scherp waarnemen en op een tactvolle manier adviseren en verhelderen.

 

Sinds 2019 werkt zij samen met Double Healix, waarmee zij de leergang ‘vrouwelijk leiderschap in beeld’ verzorgt.

 

Sabine geeft gastcolleges over organisatiecultuur aan de Hogeschool van Amsterdam en geeft les als docent aan The School of Life.

 

Momenteel volgt Sabine de opleiding tot toezichthouder bij de Nieuwe Commissaris.

Werkervaring

 

Klanten:

O.a. EPZ, AkzoNobel, ABN Amro, Ipse de Bruggen, Unit4, Starlet, Webpower, Vitae, Accenture, Nationale Nederlanden, SBB, De Volksbank, Ministerie van Defensie, Stork, Hewlett Packard, KLM.

Studie

 

  • Psychologie aan de RijksUniversiteit Leiden
  • Afgestudeerd in de richtingen Functieleer en Arbeid, Gezondheid en Veiligheid
  • Postgraduate: Labour & Organisation Specialist