Marieke Kruger

Loopbaan

Marieke Kruger heeft ruime ervaring als coach, consultant, facilitator en programmamanager van verandertrajecten bij verschillende soorten organisaties, in zowel bedrijfsleven als overheid en non- profit.

 

Sinds 2004 is zij gelieerd aan On-Lime. Haar grote passie voor de menselijke natuur en de interactie tussen mensen is de rode draad bij alles waar zij zich voor inzet. Ze haalt plezier uit haar werk als mensen verantwoordelijkheid nemen voor het grotere geheel en en daardoor duurzame organisatie- ontwikkeling realiseren.

 

Overtuigend en met een hoge mate van betrokkenheid en inventiviteit begeleidt zij onder meer complexe (cultuur)veranderingstrajecten, waarbij zij altijd de relatie met de strategie en het hogere doel voor ogen houdt. Daarnaast begeleidt ze als personal coach leiders die hun individuele performance willen ontwikkelen.

 

Een aantal keer heeft zij op verzoek van klanten in het MKB, tijdelijk de algemene leiding op zich genomen om vanuit deze rol verandering tot stand te brengen, waarbij zij haar kennis en ervaring met strategie, cultuur en HR samen brengt in de praktijk.

 

In haar zoektocht naar duurzame verandering heeft zij als coach (zowel intern als extern) ook ruime ervaring opgedaan met nieuwe vormen van organiseren, waaronder zelfsturing.

Werkervaring

 

  • On-Lime, organisatiecultuurversterking, leiderschap en vernieuwend organiseren
  • Breakthrough Management Development, teamontwikkeling en coaching
  • Nuon, Programmamanager samenwerking en communicatie
  • Mantion, director Human Factor, cultuurintegraties, herstructurering, (team) assessments en coaching
  • Per Saldo, begeleiding organisatieontwikkeling en samenwerking (van vrijwilligersorganisatie naar professionele organisatie)

Studie

 

  • Sociale- en organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht

Opleidingen en licenties

 

Klanten:

O.a. Gemeente Amsterdam, AKZO, Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen, Veilig Verkeer Nederland, Energieproductie bedrijf Zeeland, Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven, Ministerie van Infrastructuur en Waterschap, MCB, Vitae.